Cykelväska eller korg

Vill du få plats med hjälmen när du parkerar cykeln eller ska du handla men känner inte för att ta bilen? Köp en cykelväska. Detta gör att du kan ta mycket med dig på cykeln utan att behöva hänga tunga shoppingväskor på styret.

Vilket väljer du?

Det finns olika alternativ för att ta med saker på cykeln. Det är klokt att tänka i förväg vad exakt du vill ta med dig. När allt kommer omkring tar du mindre till jobbet med cykel än när du handlar.

Cykelväska

Cykelväskor är oumbärliga när du handlar i affären, pendlar, cykelhelgen eller cykelturer. Det finns enkla och dubbla cykelväskor, men också sadelväskor och styrväskor. En styrväska är idealisk för till exempel mindre saker och lite mat och dryck. Enkla och dubbla cykelväskor är användbara för stora volym eller tyngre artiklarna. Sadelväskor, ordet säger allt, hänger under sadeln men du kan bara lägga in lite små prylar.

Enkel-cykelväska

En “Ta med väska” är speciellt för shoppare, pendlare, men studenter kan också använda den till skolböcker. Väskan är väldig praktiskt eftersom den är lätt att ta med samt också lätt att fästa på tex en pakethållare.  “Ta med väska” designas ofta som rygg, höft eller enkel cykelväska på pakethållare. Följande gäller alla varianter: åtminstone en bärbar dator passar.

Cykelkorg

Du kan lastaen del i en cykelkorg , till exempel matvaror, en skolväska eller till exempel din hund om du ska på en liten cykeltur. Nackdelen är att korgar och lådor inte är vattentäta och inte bra för balansen speciellt på styret osv.  Korgar och lådor är särskilt populära bland cyklister med en transportcykel. Dessa cyklar har en främre och / eller bakre bagagehylla som du enkelt kan fästa en korg eller låda.

Vi rekommenderar en cykelväska istället så har du bättre balans och håller dina saker torra. (fast hunden skulle trivas bäst i en korg!)

Köptips

Har du gjort ett val? Sedan finns det ett antal saker som du bör tänka på när du köper en cykelväska, korg, låda eller packväska.

Undvik vått innehåll

Vi rekommenderar en vattentät cykelväska för längre cykelturer. Dessa väskor tål en stor regndusch så att du inte behöver gömma dig när du hamnar i en dusch på väg. Stänkskyddade cykelväskor är lämpliga för stänk (regn) vatten på korta cykelturer tex när du ska shoppa eller till skola.

Hitta en cykelväska med så få sömmar som möjligt och kontrollera om de är tejpade (förseglade) på insidan. Detta säkerställer att inget vatten kan komma in. För att vara säker kan du naturligtvis också lägga ett regnbeständigt skydd över cykelväskan. Även om dessa inte ger någon garanti för en torr väska efter en kraftig regndusch. Cykelunik har redan kollad det för dig!

Att mäta är att veta

Inte alla väskor passar på varje cykel. Speciellt transportcyklar med tjocka ramar kan ofta orsaka problem vid fixering. På vanliga stadscyklar eller standard cyklar passar de flesta cykelväskor. De flesta pakethållare är ungefär 16 cm bred. Det finns mindre varianter och de flesta väskor brukar passar också.

Att fästa en cykelväska

En enkel cykelväska fästas med en hook på pakethållare och dubbelväskor fästas med remmar eller “Quick lock” platta. maila till med cykelunik för mer info. Ska du ha en barnstol eller barnkudde (äldre barn) på din cykel med cykelväskor? köp en pakethållareförlängare så .har ditt barn plats för fötterna och du med dina varor.

Extra mätt tips för e-cykelhållare

Med de flesta elcyklar är batteriet under sadeln eller på, eller nära bagagehållaren. Därför kan inte alla monteringssystem användas på en e-cykel. Ibland är bagagebärarna större på en e-cykel än på en vanlig cykel på grund av det installerade batteriet. Kolla noga när du beställer en väska för elcyklar så att den är avsett för E-bikes. Cykelunik ‘s väskor passar också på de flesta standard e-bikes.

Köp online

Köper du online? Var uppmärksam om du kan returnera väskan, lådan eller korgen (gratis). Det skulle vara synd om du köper något som inte passar på din cykel och att du sedan måste lägga i skjulet. Vi rekommenderar cykelunik som är extrem flexibelt

Tips under användning

Om du har köpt en cykelväska, korg eller låda vill du naturligtvis använda den så länge som möjligt. Det är därför vi gärna ger dig några sista tips för användning.

Packa väskan

Placera alltid de tunga sakerna på botten och så nära cykeln som möjligt. Låt inte dina saker hänga på utsidan heller. Innehållet kan förändras om det inte finns tillräckligt med bagage i en väska, låda eller korg. Som ett resultat kan du tappa balansen i en tur. Det är viktigt att inte ensidigt överbelasta en del van en dubbelväska. Tungt lastade väskor kan vara påfrestande för fäst systemet och de kan orsaka att din cykel faller när den står på sin standard. Bonustips när du tar med en bärbar dator: lägg din bärbara dator i en extra bärbar hylsa, till exempel neopren. Detta skydd absorberar slag och vibrationer när din bärbara dator sitter i en cykelväska.

Kontrollera fästen

Oavsett hur bra en väska är, skruvar kommer att skaka förr eller senare. Kontrollera därför regelbundet systemet som säkrar din väska, korg eller låda till din cykel. Är något löst? Dra sedan åt den omedelbart.

Tillbehör och utrustning

Panniers 2016

Panniers

Svårt med väskor på styret? Överväg sedan att köpa en bra cykelväska. Vi har testat olika väskor för dig. 

Kontakt & Service

This Post Has 12 Comments

 1. delta 8 thc carts

  I was excited to uncover this web site. I need to to
  thank you for ones time for this wonderful read!! I definitely
  savored every part of it and I have you bookmarked to check out
  new information on your website.

  Also visit my blog post – delta 8 thc carts

  1. tom

   thank you. we are working on the English version aldo and plan to write more articles. hopefully very soon ! stay tuned.

 2. webpage

  I constantly emailed this blog post page to all my associates, as if like to read it next my friends will too.

  Also visit my web page :: webpage

 3. maeng da kratom

  I truly love your site.. Excellent colors & theme. Did you make this website yourself?
  Please reply back as I’m attempting to create my own blog and would love to know where you got this from or just what the theme is called.
  Appreciate it!

  Here is my blog post :: maeng da kratom

  1. tom

   hi. I use the oceanwp theme for this. I modified the template to suit the company colors.wpocean is a fast theme with a lot of midifications possible. easiest is just to start with a theme and modify it from there.

 4. tom

  hi
  I use Yoast plugin. buy the premium, its worth it. also get a free account at semrush . you can investigate compstitors.

 5. Twicsy

  I have read a few excellent stuff here. Definitely price bookmarking
  for revisiting. I surprise how so much attempt you place to
  make the sort of magnificent informative site.

  1. tom

   Thank you. There is more to come

  1. tom

   Thank you!

Comments are closed.