Cykelväska eller korg

Vill du få plats med hjälmen när du parkerar cykeln eller ska du handla men känner inte för att ta bilen? Köp en cykelväska. Detta gör att du kan ta mycket med dig på cykeln utan att behöva hänga tunga shoppingväskor på styret.

Vilket väljer du?

Det finns olika alternativ för att ta med saker på cykeln. Det är klokt att tänka i förväg vad exakt du vill ta med dig. När allt kommer omkring tar du mindre till jobbet med cykel än när du handlar.

Cykelväska

Cykelväskor är oumbärliga när du handlar i affären eller cykelhelgen eller cykelturer. Det finns enkla och dubbla cykelväskor, men också sadelväskor och styrväskor. En styrväska är idealisk för till exempel mindre saker och lite mat och dryck. Enkla och dubbla cykelväskor är användbara för de tyngre artiklarna. Sadelväskor, ordet säger allt, hänger under sadeln men du kan bara lägga in lite små prylar.

Enkel-cykelväska

”Ta med väska” är en väska speciellt för pendlare, men studenter kan också använda den till exempel. Väskan är väldig praktiskt eftersom den kan bäras separat men är också lätt att fästa på en pakethållare.  ”Ta med väska” designas ofta som rygg, höft eller enkel cykelväska på pakethållare. Följande gäller alla varianter: åtminstone en bärbar dator passar.

Cykelkorg och cykelkorg

Du kan lagra mycket i en cykelkorg eller en cykelkorg , till exempel matvaror, en skolväska eller till exempel din hund om du ska på en liten cykeltur. Nackdelen är att korgar och lådor inte är vattentäta och inte bra för balansen speciellt på styret osv.  Korgar och lådor är särskilt populära bland cyklister med en transportcykel. Dessa cyklar har en främre och / eller bakre bagagehylla som du enkelt kan fästa en korg eller låda.

Vi rekommenderar en cykelväska istället så har du bättre balans och håller dina saker torra. (fast hunden skulle trivas bäst i en korg!)

Köptips

Har du gjort ett val? Sedan finns det ett antal saker som du bör tänka på när du köper en cykelväska, korg, låda eller packväska.

Undvik vått innehåll

Vi rekommenderar en vattentät cykelväska för längre cykelturer eller när du handlar. Dessa väskor tål en stor regndusch så att du inte behöver gömma dig när du hamnar i en dusch på väg. Stänkskyddade cykelväskor är lämpliga för stänk (regn) vatten på korta cykelturer tex när du ska shoppa eller till skola.

Hitta en cykelväska med så få sömmar som möjligt och kontrollera om de är tejpade (förseglade) på insidan. Detta säkerställer att inget vatten kan komma in i påsen. För att vara säker kan du naturligtvis också lägga ett regnbeständigt skydd över cykelväskan. Även om dessa inte ger någon garanti för en torrväska efter en kraftig regndusch. Cykelunik har redan kollad det för dig!

Att mäta är att veta

Inte alla väskor passar på varje cykel. Speciellt transportcyklar med tjocka ramar kan ofta orsaka problem vid fixering. På vanliga stadscyklar eller standard cyklar passar de flesta cykelväskor. De flesta paketthållare är ungevär 16 cm bred.  

Vi rekommenderar en vattentät cykelväska för längre cykelturer eller när du handlar. Dessa väskor tål en stor regndusch så att du inte behöver gömma dig när du hamnar i en dusch på väg. Stänkskyddade cykelväskor är lämpliga för stänk (regn) vatten på korta cykelturer tex när du ska shoppa eller till skola.

Hitta en cykelväska med så få sömmar som möjligt och kontrollera om de är tejpade (förseglade) på insidan. Detta säkerställer att inget vatten kan komma in i påsen. För att vara säker kan du naturligtvis också lägga ett regnbeständigt skydd över cykelväskan. Även om dessa inte ger någon garanti för en torrväska efter en kraftig regndusch.

Extra mättips för e-cykelhållare

Med de flesta elcyklar är batteriet under sadeln eller på, eller nära bagagehållaren. Därför kan inte alla monteringssystem användas på en e-cykel. Ibland är bagagebärarna större på en e-cykel än på en vanlig cykel på grund av det installerade batteriet. Kolla noga när du beställer en väska för elcyklar så att den är avsett för E-bikes. Cykelunik ’s väskor passar också på de flesta standard e-bikes.

Köp online

Köper du online? Var uppmärksam om du kan returnera väskan, lådan eller korgen (gratis). Det skulle vara synd om du köper något som inte passar på din cykel och att du sedan måste lägga i skjulet. Vi rekommendera cykelunik som är extrem flexibelt

Tips under användning

Om du har köpt en cykelväska, korg eller låda vill du naturligtvis använda den så länge som möjligt. Det är därför vi gärna ger dig några sista tips för användning.

Väska laddad

Placera alltid de tunga sakerna på botten och så nära cykeln som möjligt. Låt inte dina saker hänga på utsidan heller. Innehållet kan förändras om det inte finns tillräckligt med bagage i en väska, låda eller korg. Som ett resultat kan du tappa balansen i en tur. Det är viktigt att inte överbelasta en påse. Kraftigt laddade väskor kan vara dåliga för fästsystemet och de kan orsaka att din cykel faller när den står på sin standard. Bonustips när du tar med en bärbar dator: lägg din bärbara dator i en extra bärbar hylsa, till exempel neopren. Detta skydd absorberar slag och vibrationer när din bärbara dator sitter i en cykelväska.

Kontrollera bekräftelserna

Oavsett hur bra en väska är, skruvar kommer att skaka förr eller senare. Kontrollera därför regelbundet systemet som säkrar din väska, korg eller låda till din cykel. Är något löst? Dra sedan åt den omedelbart.

låst

Panniers är gjorda för att enkelt ta bort din cykel om du till exempel vill få ett meddelande snabbt. Kom ihåg att om du enkelt kan ta av påsen från cykeln kommer detta att vara lite lättare för tjuvar. Så ta alltid av väskan från din cykel eller köp ett långt lås som du också kan dra genom väskans handtag. 

Tillbehör och utrustning

Panniers 2016

Panniers

Svårt med väskor på styret? Överväg sedan att köpa en bra cykelväska. Vi har testat olika väskor för dig. 

Kontakt & Service

Lämna ett svar